pátek 8. června 2012

Bídníci - trailer, informace

Myslím, že jméno režiséra Toma Hoopera není třeba příliš představovat. A ačkoli má na svém kontě prozatím pouze dva celovečerní snímky, jeho poslední počin Králova řeč jeho jméno přes jedinou noc vyzvedla do kategorie uznávaných a známých režisérů a loňské předávání cen Akademie ho jako bonus ověnčilo několika Oscary, včetně titulu Nejlepšího režiséra.

Tento anglický rodák ale nelenil a už tento rok má v plánu širokému publiku představit svoje další dílo. Tentokrát se jeho pozornost zaměřila na slavný román Victora Huga Les Misérables a s inspirací úspěšné muzikálové předlohy se pustil do natáčení.

Ústřední postavou celého děje je Jean Valjean (Hugh Jackman), bývalý galejník odsouzený na nucené práce za krádež kousku chleba pro svoje příbuzné, který je propuštěn a vrací se domů. Po svém propuštění potkává biskupa Myriele a zde se až dopouští pravého zločinu. Při pokusu o krádež biskupových stříbrých svícnů a příborů je chycen, biskup ale policistům jakékoliv Valjeanovo provinění zapře a předměty mu daruje. Díky tomu se z Jeana Valjeana stává lepší člověk, který se snaží konat pouze to dobré a pomáhat lidem ve svém okolí. Například ubohé a z počátku naivní dívce Fantine (Anne Hathaway) či malé holčičce jménem Cosette (Isabelle Allen, Amanda Seyfried), kterou zachrání ze spárů vypočítavých a nebezpečných Thénardierových (Helena Bonham Carter, Sacha Baron Cohen). Změnu Valjeanovy osobnosti ale nedokáže pochopit policejní prefekt Javert (Russell Crowe), jenž je mu neustále v patách a snaží se onoho Jeana Valjeana předat spravedlnosti.

V dalších rolích se představí například Eddie Redmayne, Samantha Barks, Daniel Huttlestone nebo Colm Wilkinson, který ztvárnil Jeana Valjeana ve slavné muzikálové verzi, ve filmu se ale představí v roli biskupa Myriela. Snímek vypadá hodně zajímavě již teď, kdy jsme teprvé mohli vidět zkušební teaser, kde nepadne jediné slovo, za to jsou jednotlivé záběry doprovázeny zpěvem Anne Hathaway a písní I Dreamed A Dream.



Světová premiéra Bídníků je stanovena na 14. prosince tohoto roku. My v České republice si ale opět budeme muset počkat. Po původním termínu 27. prosince bylo nakonec datum české premiéry přesunuto až na konec ledna příštího roku.

Žádné komentáře:

Okomentovat