pátek 17. srpna 2012

Great Expectations - trailer, informace

Těžko říct zda-li se jedná o pouhou shodu okolností nebo se filmoví tvůrci dohodli, každopádně letošní filmový rok, 2012, zcela jistě patří literárním skvostům a jejich následnému přenesení na filmové plátno.

Craig Davidson a jeho soubor povídek Rust and Bone, beatnická "bible" Na Cestě, Velký Gatsby od Francise Scotta Fitzgeralda, jehož premiéra byla přesunuta až na příští léto, ruský klenot Anna Karenina nebo Bídníci Victora Huga. Tento seznam ale nekončí, protože dalším snímkem v řadě, na který se můžeme těšit nebo jej proklínat, jsou Dickensovy Nadějné vyhlídky.

Mladý a nezkušenný sirotek Pip (Jeremy Irvine) žije spolu se svou sestrou a jejím mužem. Jednoho osudeného večera potkává na místním hřbitově uprchlého trestance Magwitche (Ralph Fiennes), který Pipa vyděsí natolik, že se kvůli němu dopustí krádeže. Vše se nakonec vysvětlí, ale nic už nebude jako dřív. Po tomto incidentu plným záhady se v Pipově životě začnou odehrávat neobvyklé a překvapivé události.

Pip navštíví starobylý a zchátralý dům, ve kterém žije Miss Havisham (Helena Bonham Carter), podivínská stará panna, jenž neustále nosí svatební šaty a čeká na svého snoubence. Setkává se zde s adoptovanou dívkou jménem Estella (Holliday Grainger), na kterou paní Havisham přenáší nenávist k mužům, a do které se Pip zamiluje. Ta jím však pro jeho neurozený původ pohrdá a zapříčiní tak Pipův velký sen, stát se bohatým a zajištěným gentlemanem, pro jehož uskutečnění je ochotný udělat cokoli.

Režie se ujal držitel BAFTY Mike Newell (Harry Potter a Ohnivý pohár, Úsměv Mony Lisy) a scénář pochází z dílny Davida Nichollse, známého britského spisovatele a autora bestselleru One Day. V dalších rolích se ve snímku také objeví Sally Hawkins, Ewen Bremner nebo Robbie Coltrane.



První zveřejněný trailer slibuje dobrou podívanou se skvělým hereckým obsazením. Zda-li se ale toto drama ukáže jako úspěšné ukáže až čas. Prozatím se jako pozitivní předpoklad jeví fakt, že snímek bude promítán na letošním filmovém festivalu v Torontu, o kterém se traduje, že právě zde bývají promítány Oscarové filmy.

3 komentáře:

  1. Zní to velmi zajímavě (hehe, vzpomínám si, že Nadějné vyhlídky zparodovali i v jednom dílu South Parku :-) Paradoxně se ta hlavní postava taky jmenuje Pip :-), včetně toho skvělého obsazení (Fiennese opravdu můžu a Jeremy Irvine má po Válečném koni nakročeno na slušnou kariéru) Těším se.

    OdpovědětVymazat
  2. Helenka a Ralph? Ani jsem netušila, že se na nás něco takového chystá. Děkuji za tip. Vidím to na kino. Mí dva oblíbenci v jednom filmu, který má krásnou temnou atmosféru? To je něco pro mě.

    OdpovědětVymazat
  3. Ramirez: Pamatuju :-) South Park jsem nikdy nesledovala způsobem, že bych znala všechny řady a jejich díly, ale na tenhle si pamatuju :-)
    Marmeli: Přesně pro tenhle důvod se na film tak těším. Helena a Ralph opět spolu na plátně, co víc si přát? :D :)

    OdpovědětVymazat