čtvrtek 27. prosince 2012

Hon - trailer, informace

Dánský herec Mads Mikkelsen má za sebou úspěšný rok. Poté, co bylo světu představeno jeho nové kostýmové drama Královská aféra, jenž sklízí úspěchy po celém světě a nedávno obdrželo nominaci na Zlatý Glóbus za Nejlepší cizojazyčný film, se nyní představuje v dalším dramatu, tentokrát s velmi ošemetným tématem, Hon.

Lucas (Mads Mikkelsen) má za sebou neklidné období a oslavou čtyřicátých narozenin by rád začal znovu. Po rozvodu se mu podařilo udržet velmi dobrý vztah se synem, přestěhoval se, našel práci ve školství a potkal nové lidi, nové přátele. Vše nasvědčovalo klidnějším a lepším zítřkům, ale tato idyla netrvala dlouho.

Jeho nově nalezené štěstí končí poté, co jedna dívenka, Lucasova žačka, vznáší obvinění proti jejímu učiteli. Lež, jenž se dotýká velmi ošemetného a společností velmi odsuzovaného tématu, se mezi malou komunitou obyvatel rychle šíří a přináší s sebou řadu otázek, pochyb a dalších pomluv. Už tak napjatá situace se začíná vyostřovat a přináší s sebou nedozírné následky, které navždy změní Lucasův život.

Režie snímku se ujal Thomas Vinterberg, známý pro své předešlé projekty Submarino a drama Rodinná oslava, je také jedním z autorů scénáře. Ve vedlejších rolích se představí Thomas Bo Larsen, Susse Wold a švédská herečka Alexandra Rapaport. 


Snímek Hon (Jagten, The Hunt) si již vydobyl velmi pozitivní hodnocení a slavil úspěchy na filmových festivalech v Cannes a Vancouveru a nedávno také na prestižním udělování cen British Independent Film Awards. Do českých kin by měl vstoupit 10. ledna.

Žádné komentáře:

Okomentovat